Nytt høyhus i Stavanger fikk grønt lys

Planen om et 15 etasjers kontorbygg i Stavanger sentrum har fått politikernes velsignelse. Camar Eiendom og K2 står bak bygget på over 8000 kvadratmeter.

Det kommer et nytt høyhus i Stavanger sentrum. Bystyret ga mandag 27mai grønt lys for planene til Camar Eiendom AS og K2 Stavanger AS i St.Svithuns gate 5, like ved Base Propertys ferske nybygg K8, det planlagte Katedralen-prosjektet til Westco Eiendom og boligblokkene i St. Olav-kvartalet. Tanken er å fornye sørenden av dette kvartalet. Det innebærer å rive eksisterende bygg og erstatte det med et nytt næringsbygg.

Christine Sagen Helgø i Camar Eiendom er ikke overrasket over vedtaket og sier det er i tråd med sentrumsplanen og retningslinjene den gir for planområdet.

– Vi ønsker å gå i gang med bygging så raskt som mulig. Det kan kanskje holde hardt, men vi håper at innflytting kan skje før jul 2026, sier Sagen Helgø. Utviklingsdirektøren sier at K2 og Camar Eiendom ikke har ventet på et politisk vedtak, men at selskapet allerede har luftet interessen i markedet. K2 og Camar Eiendom er åpne for at én leietaker kan ta hele bygget, men utelukker heller ikke flere leietakere.

– I Stavanger har det vært mer vanlig å jobbe utenfor sentrum, først og fremst på Forus, men vi ser at stadig flere bedrifter ønsker seg til sentrum, ikke minst for å være attraktive for unge arbeidstakere, sier hun.

Utbygger har ambisjoner om en Breeam Excellent-klassifisering av nybygget.